Вапно, кальцій і їх значення для життя людини

  • Автор запису:
  • Категорія запису:Нове

Що ж таке вапно, кальцій і чому видобуток вапняку та його переробка такі важливі для життя людини?🤔

Вапно – це оксид кальцію – СаО.

Кальцію у природі в чистому вигляді не існує, його отримують саме шляхом переробки. А вперше він був отриманий в чистому вигляді у 1808 році.

На частку кальцію припадає 3,38 % маси земної кори, а це 5 місце по розповсюдженості після кисню, кремнію, алюмінію та заліза.

Кальцій в різноманітних геохімічних системах утворює 385 мінералів – 4 місце по кількості мінералів в земній корі.

Кальцій відноситься до числа життєво важливих елементів для усіх організмів, з’єднання кальцію знаходяться практично у всіх тваринних та рослинних тканинах. До прикладу, в організмі людини та інших скелетних більша його частина знаходиться в скелеті та зубах. Ось чому вапно так часто використовують у фармацевтиці та косметології.

Відтак, без перебільшення можна сказати, що кальцій – один з основних компонентів усього живого на нашій планеті. Потреба у ньому майже така сама, як у повітрі.

🔹У вапняку, який ми добуваємо в Стриганецькому кар’єрі вміст кальцію складає 54%, що є найбільшим показником для цього виду сировини. 🪨🪨

🔹Завдяки нашому новітньому виробництву вміст активного складу кальцію в готовому продукті нашої компанії складає 95%, що відповідає світовим стандартам.🏭🌏

Ще багато цікавого про сфери застосування вапна розповімо у наступних постах.