Екологічність виробництва вапна – нові технології та інновації!

Сьогодні, 21 листопада, з робочим візитом у рамках першого дня Національного форуму “Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології” компанію «GALVAPNO» відвідали представники екологічної галузі України на чолі з Тетяною Тимочко, головою ГО Всеукраїнська екологічна ліга.
Насамперед екологів цікавили переваги сучасного та модернізованого виробництва, що розташоване на території Стриганецького кар’єру, що у Івано-Франківській області, у розрізі екологічної безпеки.
Компанія «GALVAPNO», яка є одним з лідерів на ринку вапняної продукції України не є вийнятком і визнає нагальність, необхідність енергоефективності та екологічності у виробництві вапна.
Представники екогалузі змогли переконатись, що без перебільшень «GALVAPNO» є прикладом успішної практики застосування інноваційних ековідповідальних технологій та єдині в Україні виробники вапна, які використовують такі технології. Відповідно – єдині, чия якість продукції немає аналогів на вітчизняному ринку.
Нове виробництво забезпечує енергоефективне та ековідповідальне виробництво вапна за допомогою печі Synthesis італійської компанії QualiCal та є яскравим прикладом екологічного використання природних ресурсів. Важливо, що функціонування підприємства з такими технологіями не несе загрозу для довкілля, грунтів і водних об’єктів населених пунктів, суміжних із виробництвом.
Піч для синтезу є енергоефективною, працює на найменш забруднюючому виді палива – природному газі та має у своєму арсеналі сучасну систему очистки вихідних газів. Завдяки вдосконаленій конструкції та унікальній технології регенерації паралельного потоку (PFR) піч оптимізує споживання палива та повітря, що призводить до вражаючої економії енергії.
Конструкція печі підтримує високоефективний процес рекуперації тепла. Ця функція, досягнута завдяки попередньому нагріванню матеріалу, забезпечує оптимальне використання енергії, інкапсулюючи принципи економіки замкнутого циклу та покращуючи піклування про довкілля.
Гості виробництва, крім іншого, відвідали операторську – центр керування та управління, де побачили як піч синтезу керується власною інтелектуальною системою автоматизації MOSAICO. Ця інноваційна система сприяє підвищенню операційної ефективності та гнучкості, зберігаючи при цьому відповідальність за безпеку для працівників.
Усі ці кроки компанії «GALVAPNO» разом з ГО Всеукраїнська екологічна ліга та провідним європейським виробником QualiCal, з дотриманням норм чинного законодавства України, знаменують значну прихильність екологічним практикам відповідно до нашого спільного стратегічного бачення.
Всеукраїнська екологічна ліга / All-Ukrainian Environmental League
Міністерство екології та природних ресурсів України
QualiCal
#galvapno